4 Temmuz 2013 Perşembe

Bir Zat'ın Kaleminden-Kişisel Gelişimsizlik

Hani insan, ilk aldığı kişisel gelişim kitabının üstündeki o iddialı başlığa bakarken,  kitabın 
kapağını açtıktan hemen sonra dünyanın en başarılı insanı olmaya başlayacağını zanneder ya.İşte bugünkü meselemiz bu.O özenle seçilmiş (belki de uydurma) hikayelerde kendini o başarılı insanın yerine koyar da kabına sığamaz hani.Soluksuz okur o başarılı insan olma yolunu.


















 
Kimi yazara göre başarı paradır, kimine göre herkesi senin yönettiğin bi çevre, kimine göre başarı; “işte bu adam, dünyanın her sorununa en zeki çözümü bulan adam” etiketini kazanabilmektir.Şuan o hayallerle kandırılan bir insan olarak yazarlarına iletmek istediğim ağız dolusu küfrü zor tutup, kendime acıyorum, o fikirlere iman edercesine sarılışıma.





















Şimdi diyenler olabilir: “ E bilader sen salaksan biz ne yapalım.Belki de verilen adımları doğru uygulayamadın nereden bileceğiz”. Zaten bu kitapları yazanlarında en sağlam savunma taktiği budur..İyi de en çok satanlar listesinde kişisel gelişim kitapları yer alıyorken, herkes bu kitapları okuyorken kimse mi gelişemiyor.Kimse mi o bahsettiğiniz villalara, yatlara, katlara, o başarılı insan profiline ulaşamıyor.Kişisel gelişim saçmalığı üzerine uludağsözlük'te gördüğüm en iyi yorumu paylaşmak istiyorum :

+ sevgi ?
- içimizde.
+ azim ?
- içimizde
+ aşk ?
- içimizde
+ başarı ?
- içimizde.
+ baba 400 tl verdik, kdvsi ?
- içinde, içinde... 
 
Bunlar insanlara hayal satıp, bahsettiklere hayallere bir nevi kendileri ulaşıyorlar asalakça.

Ahmet Şerif İzgören’in kişisel gelişim kitaplarını ti’ye aldığı Hıdır Kişisel Gelişiyor  kitabını şiddetle tavsiye ediyorum 
"Kitap, kişisel gelişim kitaplarını keşfedip kafasındaki "şef olma" hayalini o kitaplardan aldığı garip yönergelerle gerçekleştirmeye kalkışan memur Hıdır Azgören'in hikayesi."*


"Hıdır, birçok Amerikalı’nın ve Amerikan vatandaşı olmak için can verecek birçok Türk’ün ‘kişisel gelişim’ kitaplarını okur. Çoğu çok satan Amerikan kültürünü işleyen bu kitapları okudukça ‘gelişim’ gösterir. Ses tonu, bakışları, davranışları, konuşma tarzı yani ‘beden dili’ hızla değişir. Bu değişim nedeniyle sürekli komik duruma düşer.” **

Açıkçası bu adamlar size karakterinizi satın der.O kadar çok uğraşırsınki kendinle, karakterinle.Fıtratını değiştirmen mümkün olmadığından “ya ben salak mıyım, beceremiyorum” dersin.Kendini sorgularsın.Obsesif Kompulsif Bozukluğa doğru yol alırsın yavaşça.Sonra, gerçek karakterinle hayata devam etseydin eğer belki az da olsa gelişecek kişiliğine “Kişisel Gelişimsizlik” teşhisi konulur.

Doğrusu Kişisel Gelişim gazdır.Ver gazı yansın dır.Sana gazı verenler sattığı gazla, Yaşam Koçu, Kişisel Gelişim Uzmanı, Topluluklara Yön Veren Adam gibi saçma sapan o şâşaalı ünvanları kazanırlar.İyice inanırsın adama.Adam mehdi lan belki de.


 Bir Zat'ın Kaleminden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder