24 Haziran 2013 Pazartesi

Necip HAN-İran Tehlikesi ve Türkiye-İran Eğitim Anlaşması

Türkiye aleyhine birçok olayın arkasında İran varken İran ile yaptığımız anlaşmalar kaygı verici.İran'ın ülkemizde mühim bulduğu her alana casus yerleştirmeye çalışıp Türkiye ile ilgili önemli bir istihbarat ağı oluşturmayı hedeflediği ortaya çıkan haberlerle aşikar.Aşağıda İran'ın Türkiye ilgili operasyonlarına yönelik basında yer alan linkleri paylaşıyorum:

İran'dan Türkiye'ye casus hemşireler geliyormuş: http://blog.milliyet.com.tr/iste-mektup--iran-dan-turkiye-ye-casus-hemsireler-geliyormus---/Blog/?BlogNo=345905

İran istihbaratı Türkiye'ye sızmak için kadınları kullanmış! : http://www.habername.com/haber-iran-istihbarati-turkiyeye-sizmak-icin-kadinlari-kullanmis-88559.htm

İran'ın Türkiye'deki istihbarat oyunu ortaya çıktı! : http://www.sonkale.org/iran-in-turkiye-deki-istihbarat-oyunu-ortaya-cikti-h177244.html

  

Bu ve bunlar gibi bir çok olayda İran'ın Türkiye üzerindeki projeleri ortaya çıkmasına karşın hükümette bazı isimler sürekli İran'la bir iletişim içinde.Ve bazı anlaşmalar yapmakta. Bunlardan en önemlisi de İran'ın Türkiye üzerindeki faaliyetleri kolaylaştırılacak,geçmiş dönem Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in İran'la yaptığı "Eğitim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı".  

  
İşte Resmi Gazete de yayımlanan Belgesi:

İran'ın Türkiye'deki istihbarat oyunu ortaya çıktı!

Kaynak : http://www.sonkale.org/iran-in-turkiye-deki-istihbarat-oyunu-ortaya-cikti-h177244.html



İran'ın Türkiye'deki istihbarat oyunu ortaya çıktı!

Kaynak : http://www.sonkale.org/iran-in-turkiye-deki-istihbarat-oyunu-ortaya-cikti-h177244.html
İran'ın Türkiye'deki istihbarat oyunu ortaya çıktı!

Kaynak : http://www.sonkale.org/iran-in-turkiye-deki-istihbarat-oyunu-ortaya-cikti-h177244.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu anlaşma ile hedeflenenler şu şekildedir: 

***Anlaşma anaokulu seviyesine uzanan faaliyetler öngörüyor. Öğretmen, uzman, öğrenci değişimlerinin yanı sıra taraflar birbirlerini bölgesel ve uluslararası alanda düzenledikleri eğitim çalışmalarına, sanat festivallerine, konferanslar, seminerler, bilimsel ve sportif etkinlikler ile öğrenci olimpiyatlarına davet etmeyi, bu tür etkinliklere katılımda gerekli kolaylığı sağlamayı taahhüt ediyor.

***İki ülke ayrıca karşılıklı olarak anaokulundan üniversiteye, halk eğitimden bilgi iletişim teknolojilerine kadar çok geniş yelpazede bilgi ve kaynak değişimine gidecek. 

***Ortak kitap fuarları, sergi ve tiyatro etkinlikleri düzenlemeye imkan veren anlaşmada deprem sonrası kriz yönetimine dair de işbirliği, bilgi paylaşımı ve ortak çalışma beyanı var. Ayrıca Türkiye'yi temsil eden bir öğrenci teşkilatının İran'daki karşılığı ile bağ ve işbirliği kurması öngörülüyor. 

***Türkiye ile İran'ın internet üzerinden karşılıklı 10 liseyi birbirine bağlayarak, bilgi paylaşımında bulunacak 

***Ortak uzman çalıştayları, eğitim bakanlıklarında basılan yayınların paylaşılması ve karşılıklı gönderilen eğitimcilere kolay ve ücretsiz oturum sağlanması

En önemlisi ise  "VAN'DA ORTAK ÜNİVERSİTE AÇILIYOR : Türkiye ile İran eğitim anlaşmasına dayanarak Van'da ortak üniversite kurma çalışmaları da devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran Tebriz Üniversitesi'nin yürüteceği projenin toplantıları devam ediyor. YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, projenin ilk toplantısının YÖK heyeti ile birlikte gittikleri Tebriz'de yapıldığını, ortak üniversite fikrinin tamamen hükümetler arasındaki anlaşmalara bağlı olarak geliştiğini belirtti. Tebriz Üniversitesi Rektörü Parviz Ajideh de hükümetlerinin bu ciddi projeye önem verdiğini, hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini vurguladı." (http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Iran-ile-imzalanan-anlasmada-dikkat-ceken-detay/1018411/)

Necip HAN

İran'ın Türkiye'deki istihbarat oyunu ortaya çıktı!

Kaynak : http://www.sonkale.org/iran-in-turkiye-deki-istihbarat-oyunu-ortaya-cikti-h177244.htmlNecip Han     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder