24 Haziran 2013 Pazartesi

Mert EYGİ - #SataSataDoyamayanAdam



Youtube’da hükümetin politikalarıyla ilgili bir televizyon kanalındaki bir programın videosuna rastladım ve resmen kanım dondu. Sanıyorum önümüzdeki günlerde pek çok kez görürüz özellikle facebook üzerinden paylaşımlarla bu videoyu. Tamam, biliyoruz Vatanımızı, uğrunda ölen Ata’larımızı görmezden gelerek yok sayarak satıyorlar fakat gerçeklerle böylesine yüzleşmek bana bile –bu durumu AKP hükümetinin bana kanıksatmış olmasına rağmen – PES dedirtti!

Videoda, AKP Hükümetinin Maden Politikası ve Son çıkan Petrol Yasası Kanal 99 Tv de yayınlanan Analiz programında ele alınıyor ve programın konuşmacısı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomist olan Selim Kotil.

Selim Kotil çıkarılan yasalarla Türkiye’nin Satılmasının nasıl meşrulaştığına değiniyor ve sözlerine Atatürk zamanında çıkarılan yasayı yani AKP hükümetinin zamanına dek değiştirilemeyen yasayı hatırlatıyor. O zaman ki yasa şu şekildeymiş; ‘Yabancıların Türkiye’de köy arazilerinde maden araması yasaktır’.Bu kanun 2003 de AKP iktidara geldiğinden hemen 6 ay sonra değiştiriliyor ve yabancıların arama yapabilmesinin önü açılıyor. Bu kanunla sınırla kalmayan AKP hükümeti sonra da esas içimizi ve ATA’larımızın kemiklerini sızlatan, içinde apaçık bir şekilde ihanet barındıran 5177 sayılı maden kanunu çıkartmış. Bu kanunda yazan şey ; yabancıların Türkiye’de çıkardığı madenlerin %2si devlete geri kalan %98’i ( yüzde DOKSANSEKİZ) kendilerine. Yani yabancılara kalıyor. Böyle bir şey yenilir yutulur bir şey midir? Bu maddeyi çıkartırken hiç mi vicdanınız sızlamadı hiç mi canınız acımadı. Hangi akla hizmet ,sen sahip olduğun değerleri böylesine satabilirsin. Sadece daha çok borçlanarak büyüyen Ekonomiyi napayım ben kime ne faydası var bunun? Sanayiye bir katkı yapmadığın yetmezmiş gibi bir de doğal hazinelerimizi babalarının malı gibi satılması hiçbir şekilde tarifi olabilen bir şey değildir benim gözümde.

Video’nun sonraki bölümünde konu petrol kanuna geliyor. Hani şu Gezi parkı olayları sırasında bir gece yarısı apar topar çıkartılan yasa var ya işte ona. Orada yapılan değişikliklerin de çok can alıcı olduğunu söylüyor sayın Selim Kotil. Şöyle ki yeni çıkan petrol kanununda 1. hayrete düşürücü madde, ‘Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığının Türkiye Cumhuriyeti ve milleti adına petrol çıkartma imtiyaz hakkı elinden ALINMIŞTIR’ .yani kendi topraklarımızda devlet olarak petrol çıkartma hakkımız yok. Bunu yerli ya da yabancı(ki muhtemelen yabancı) şirketler yapacaktır. 2. Değişiklik de orman arazilerinde de petrol aranabilir maddesi. Ve bu arama sırasında çevreye zarar verme durumu olursa da en fazla ödeyeceği ceza 500 bin dolar. Ve bu maddeye ek olarak şöyle bir değişiklik de var “petrol aranan bölgede bütün su kuyularını-yer altı veya yer üstü su kuyularının- imtiyaz hakkı ruhsat sahibine aittir”. Orda bir nehir geçiyor. O suyun kullanım hakkı o firmaya ait. Ve Selim Kotil’in söylediğine göre şuan 43000(kırk üç BİN) ruhsat verilmiş bu da demek oluyormuş ki Türkiye’nin 4’te 1 i şu şartlar altında resmen SATILMIŞ !

Daha ne konuşulabiliriz bu yapılanlar üstüne.gerçekten Allah’tan tek temennim var geleceğim ve milletimin geleceği için. Halk, AKP’ye oy veren kesim, tüm bu yapılanları görsün ve iktidarı vezir yapmasını bildiği gibi rezil de yapsın ve sonrasında da şu ülkenin başına gerçekten Vatanını seven onu düşünen, onun gelişmesi için çaba harcayan birilerini getirsin.





Mert EYGİ
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
3. Sınıf Öğrencisi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder