6 Temmuz 2013 Cumartesi

Necip HAN-Toplum Mühendisliği ve Eğitim(2)

 Bugünkü makalemizde Toplum Mühendisliği ve Eğitim konu başlığına kaldığımız yerden devam ediyoruz.Dünyanın global bir elit tarafından yönetildiğini savunan ve İngiliz bir  yazar olan David İcke' ın "Eğitim Sistemi ile Köleleştirilen Beyinler" videosundaki nüktelerini yorumlayarak konuya açıklık getirmeye çalışacağız.


 1-)David Icke:Beynin 2 lobu vardır.Sol beyin kelime ve bu dünya gerçekliğini içerir.Sağ beyinde ise yaratıcılık ve sanat yeteneği vardır.Bunlar Corpus Colossum ile birbirine bağlanır.
Bilindiği üzere insan beyni 2 lobtan oluşmaktadır.
Sağ beynin işlevi:Yaratıcılık, Subjektif, Hatırlama, Bütünü görme, İç güdüsel, Sezgisel, Hissetme, İşitme, Duyma, Koklama, Tat alma, Ritmik, Hatırlama, Müzikal'dir
Sol beynin işlevi:İşlevleri: Adlandırma, Matematiksel işlemler, Dili doğru kullanma, İnceleme Parçayı görme, Sistemli,Analiz etme, Disiplinli, Objektif Sınıflandırma, Mantık yürütme, Sıralama 'dır
Tüm bilim adamları tarafından ulaşılan ortak sonuç dünyanın en zeki insanlarının sağ ve sol beyini aynı etkinlikte ve ortak olarak kullandıklarıdır.  
2-)David Icke:Öncelikle beynimizin az bir kısmını kullanıyoruz, neden? Açığa çıktıki yaptıkları sistem bizi sol beynimize hapsediyor.Okul ve üniversitelerde bilgiyi sol beynimize yığıyorlar ve sınav zamanında geri istiyorlar.Sana söyleneni beni ikna edecek şekilde geri verirsen sınavı geçiyorsun ve başarılı oluyorsun.
Tüm dünyada 7 yaşında okula başlayan , hayal kurmaya bayılan, resim yaparken aldığı hazzı başka bir yerde bulamayan ve oyun hamuruyla kendi rüya alemini canlandıran o mucizevi taze beyinler malesef müfredat denilen o zorunlu eğitim yöntemiyle düşünme yeteneğimizi sol beyne doğru itiyor.Sana yığınla bilgi veriyor, matematiğin reel hayatta karşılığı olmayan gereksiz labirentleriyle uğraştırıyor ve bunu sınav zamanında aynı sana öğrettiği şekilde geri istiyor.Ve eğer sen müthiş bir müzik kulağına sahip olsan, eşi benzeri bulunmayan bir çizim yeteneğine hakim olsan bile öğrendiğin bilgiyi tekrar kağıda aktaramıyor veya üç-beş gereksiz matematik sorusunu çözemiyorsan sistem gereği "gerizekalı" damgasını yemen içten bile olmuyor. 




3-)David Icke:Eğer bu bilgiyi sağ beynini kullanarak bana geri verirsen "sınıfta düzeni bozmak ile suçlanıyorsun
Bu nükteye en güzel örnek öğretmenleri tarafından başarısız ve algılama yetisinden uzak olarak adlandırılan bilim adamları ve dahilerdir: Einstein, Ludwig van Beethoven, Edison, Steve Jobs ve daha niceleri.
4-)David Icke:Doktor, politikacı, gazeteci, iş adamı, avukat vs olmak için gençlik hayatın boyunca sol beynine kaydedip sınav kağıtlarına dökmen gerekiyor.
Sistemin içerisinde birer kilit nokta değerini taşıyan  ve sistemi döndürecek birer dişli  görevini gören her bürokrat, asker, polis, avukat, politikacı ve benzeri kişiler sistemin kendilerine öğrettikleriyle ve sistemin, beyinlerine kalıp olarak yerleştirdiği çerçeveyle yetişiyor ve haliyle herkes sistemin zihinimize çizmiş olduğu kırmızı sınırların ötesinde düşünemiyor.

 5-)David Icke:Öğretmen olmak için de aynısını yapman gerekiyor.Sonra eğitim fakültesine gidiyorsun mezun oluyorsun aynısını başkalarına yapman gerekiyor ve çocukları sistemin istediği gibi yetiştiriyorsun.

Yani sistem bir süre sonra kendi kendini işleten ve döndüren bir sistem haline geliyor.Bize öğretilen gibi yaşıyor, bize öğretilen gibi düşünüyor ve bizden istenilen gibi bir birey oluyoruz.Bize öğretilen hayat bilgisinin aslında zırva olduğunu hiç düşünmüyor, tarih derslerinde verilen bilgilerin su götürmez kesinliğiyle yaşıyor, fen bilgisinde maddenin en küçük yapı taşının atom olduğunu kabul ediyor ondan daha küçüğünü hayal edemiyoruz.Ama sonra sistemden aykırı düşünen birileri çıkıp tüm bu tabuları yıkıyor.Atomdan daha küçük parçacıklar da var diyor.Afallıyoruz.
6-)David Icke:Bütün sistem sol beyin esirleri tarafından yönetiliyor.Ve bu bir kısır döngüdür.Bu herhangi bir bakanlığın eğitim sistemi değildir.Bu gizli düşüncelerin titizlikle hesaplandığı bir sistemdir ve ne yaptıklarının farkındalar.

Videonun Orjinali:



David Icke
Eğitim Sistemi İle Köleleştirilen Beyinler 

Necip HAN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder